Sidebar

28
di, sept

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

033 Spakenburg Cultuur & Uitgaan -- De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2021 van Chaîne des Rôtisseurs is afgelopen maandag gewonnen door Sander de Vette. De 26-jarige chef van restaurant De Mandemaaker uit Spakenburg plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs, later dit jaar.

In Culinaire Academie Nederland in Beverwijk streden vijf jonge chefs maandag 17 mei om de titel Jeunes Chefs Rôtisseurs. Deze wedstrijd is een jaarlijkse kookcompetitie voor veelbelovende souschefs. Zij tonen hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten.


Uitslag Competitie

De jury liet weten onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit en de geleverde prestaties. De Vette maakte als voorgerecht Hamachi chevice met limoen en bereidingen van witte asperge. Zijn hoofdgerecht was gebakken zeebaars met crème van knolselderij, gepofte wortel en Hollandaise van waterkers. Als nagerecht serveerde De Vette bereidingen van aardbei, amandel en witte chocolade met rabarber. Zowel de keuken- als de tastingjury was lovend over de gebruikte technieken, de organisatie, de creativiteit en de smaken en texturen.

  1. Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker te Spakenburg
  2. Charley van Norel van Landhuishotel De Bloemenbeek te De Lutte
    3. Rutger van der Hoeven van Restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand te Amsterdam

Door het winnen van de landelijke titel mag De Vette ons land vertegenwoordigen tijdens de internationale wedstrijd in september. Die wordt gehouden in Parijs.


Black Box voor drie gangen
Iedere deelnemer kreeg een identieke black box vol ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen (voor-, hoofd- en nagerecht) moest worden gemaakt. De wedstrijd en prijsuitreiking vonden plaats bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk. De wedstrijd was overdag en de prijsuitreiking tijdens het avonddiner.

Het deelnemersveld bestond uit:

  • Rutger van der Hoeven van Restaurant Bridges (Amsterdam)
  • Charley van Norel van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)
  • Kevin van de Poppe van Landgoed Hotel Het Roode Koper (Leuvenum)
  • Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker (Spakenburg)
  • Sander Verberne van Restaurant La Provence (Driebergen)


Eerdere wedstrijden
De jaarlijkse wedstrijd was vorig jaar een prooi voor Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek. In 2019 ging de titel naar Jelle Horst van Restaurant la Provence in Driebergen. In 2018 naar Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden en in 2017 won Michel Oude Booijink namens Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte.

De wedstrijd werd mogelijk gemaakt door de medewerking van de Culinaire Academie Nederland, Sligro, Wuesthof, Koppert Cress, Rungis, Carl Siegert, Hurricane en Chaud Devant.


Gastronomie
De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie, waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants.

In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.